Verzendkosten

Verzendkosten worden meestal als het grote nadeel ervaren van online winkelen. Maar ook hier hangt het ook weer heel hard af van winkel tot winkel. En soms zijn de verzendkosten te omzeilen.

Grote ketens met ook winkels in de winkelstraten bieden meestal gratis levering aan naar een van hun winkels. Als het niet te ver is, kan je dit als optie nemen. Je moet dan wel nog naar de winkel maar je moet meestal niet aanschuiven. Je spreekt een winkelbediende aan die jouw pakketje voor je haalt en je kan weer naar huis.

In dezelfde lijn ligt verzenden via bijvoorbeeld Kiala. Hier kies je tijdens het bestellen op een webshop een bestemming, een zogenaamd Kiala-punt, en daar kan je dan je pakketje ophalen. Maar niet alle webshops bieden dat aan.

Vele webwinkels bieden ook gratis verzending aan boven een bepaald bedrag. Is het totaalbedrag van je bestelling bijvoorbeeld minder dan €100, betaal je verzendkosten, is het totaalbedrag meer dan wordt het gratis naar je opgestuurd. Wanneer het minimumbedrag voor gratis verzending bijna bereikt is, doe je er soms beter aan nog een kleinigheid aan je bestelling toe te voegen. Of je kan samen bestellen met vrienden: op die manier kan je ook verzendkosten drukken. De leukste die ik tot nu gezien heb is op theewebshop Thee.be, waar ze echt proberen om de verzendkosten zo aggressief mogelijk te drukken. Daar betaal je soms zelfs voor een heel kleine bestelling maar een paar euro's verzendkosten omdat het gewicht zo laag is. Ze houden daar duidelijk met heel wat verschillende factoren rekening om voor hun klanten de goedkoopste verzendingsmogelijkheden aan te kunnen bieden. Dikke duim!!

Tegenover hogere verzendkosten staat natuurlijk wel steeds een goede service. Voor traceerbaar verzenden of aangetekend verzenden betaal je meer, maar je bent wel gerust. Ook zijn er leveringen op de volgende dag die duurder zijn maar dan moet je niet wachten. Er zijn zelfs al webshops die opties voor levering dezelfde dag aanbieden.

De keuze blijft aan jou.